Bart Schopman namens Mezen in balbezit.
Volledig scherm
Bart Schopman namens Mezen in balbezit. © Marco Jansen

Veerkrachtig Mezen pakt eerste zege

HOCKEYDe hockeyers van De Mezen boekten tegen Almelo hun eerste winst van het seizoen. Een 1-2 achterstand werd na rust omgebogen: 3-2.

Sven Goedhart bracht de Harderwijkers al na twee minuten op voorsprong, na een lange bal van Bart Schopman. Almelo miste daarna een strafbal, die werd gepareerd door keeper Niels Kolk. Maar de Twentse gelijkmaker kwam niet als een verrassing.

In het vervolg richtte De Mezen zich op. Cem van Dalfsen zette druk en dat leverde een kans op voor hemzelf en voor Goedhart. Schopman schoot een bal recht op de keeper. Het doelpunt viel echter aan de andere kant: 1-2.

De tweede helft gaf een ander wedstrijdbeeld en werd De Mezen een stuk beter. Al snel kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, aanvoerder Robin Bunt gaf na een strafcorner het laatste tikje. De schrik sloeg even toe toen Berend Rondhuis hard aan het hoofd werd geraakt door de bal. De verdediger lag enkele minuten op de grond maar kon zelfstandig het veld verlaten. Hij ging met een hoofdwond naar de eerste hulp.

De Mezen was niet van slag door het incident. In het laatste kwart sloeg Goedhart toe en dat bleek de winnende treffer.

Mannen, tweede klasse D: De Mezen - Almelo 3-2 (1-2). Scores: Sven Goedhart 2, Robin Bunt.