Volledig scherm
Jorik Velgersdijk: ,,De overgangsklasse is een hartstikke mooi niveau. En met mijn eigen club, dat is het mooiste." © Ruben Schipper

Velgersdijk kan unieke kans met Dindoa oprapen

KORFBALJorik Velgersdijk kan met de korfballers van Dindoa kampioen worden, door morgen in Almelo te winnen van AKC. ,,Twee titels op rij, dat zou uniek zijn."

Dindoa staat op de drempel van de overgangsklasse. Bij winst op AKC hoeven de Ermelose korfballers niet te wachten op concurrent ZKV, dat een dag later in actie komt tegen Apollo. ,,Thuis wonnen we met 34-21", zegt Jorik Velgersdijk. ,,We weten dat het nu niet zo makkelijk wordt. Zij hebben twee nieuwe spelers en zijn aan een goede reeks bezig. Wij spelen niet de sterren van de hemel, winnen alles net. Maar we moeten niet te veel ontzag hebben voor AKC, wij staan bovenaan."

Aanvoerdersband

Velgersdijk draagt de aanvoerdersband nu Jonathan van der Beek dit veldseizoen is uitgeschakeld. ,,Ik ben nog steeds niet degene die het meeste roept, dat doen andere mensen. Ik ben wel fanatiek, niet nadrukkelijk aanwezig. Maar nu mijn broer Kasper in het andere vak speelt, wordt verwacht dat ik het regel in mijn vak."

Velgersdijk (25) is niet de oudste, maar heeft wel de meeste seizoenen achter zijn naam. Dit is zijn zevende jaar in het eerste. ,,Jonathan en Kasper zijn ouder, maar speelden vijf jaar bij Unitas. Toen ik in het eerste kwam, waren Marnix Jonker en Peter van Marle gestopt en ging Roy van der Knaap naar DOS'46. Dat jaar degradeerden we uit de overgangsklasse. Langzaamaan stopte iedereen van mijn leeftijd; ik ben als enige over."

Sportwinkel

Hij probeerde het nooit bij een andere club. ,,Ik dacht er weleens aan het hogerop te zoeken, om te kijken of ik dat kon. Unitas en Meeuwen beschouw ik nu niet als een grote stap. En door mijn werk bij sportwinkel Daka moet ik op zaterdag beschikbaar zijn. Als we naar de overgangsklasse promoveren, vind ik dat een hartstikke mooi niveau. En met mijn eigen club, dat is wel het mooiste."

Vorig jaar juni vierde Dindoa in Elburg de titel in de tweede klasse. Velgersdijk was de grote man. De ambiance van toen staat hem nog helder voor de geest. ,,Het was bijzonder hoe veel Dindoa-mensen er waren", zegt de aanvoerder. ,,De degradatie naar de tweede klasse was drie jaar terug het dieptepunt. Vorig jaar moest het kampioenschap gewoon. Het kon niet meer misgaan. Twee keer achter elkaar, zou echt uniek zijn."

Gepassioneerd

,,Het is een rare competitie, want we hebben veel laten liggen en staan nog steeds eerste. Het zit nu echt een keer mee. Trainer Evert Houtriet is verschrikkelijk gepassioneerd en het meest gespannen van iedereen. Hij kan ons goed motiveren en zegt dat we zo'n kans niet weer krijgen.”

  1. Voorwaarts treft landskampioen en Witkampers debuteert in hoofdklasse
    sportagenda

    Voorwaarts treft landskampi­oen en Witkampers debuteert in hoofdklas­se

    De handbalsters van Voorwaarts nemen het zaterdag in de eredivisie op tegen landskampioen VOC en de gepromoveerde voetballers van Diepenveen treffen zondag bij de rentree in de derde klasse het naburige Helios. En hoe brengen de vrouwen van Witkampers het ervan af bij hun debuut in de hoofdklasse? Zie hieronder wat het komende sportweekend nog meer te bieden heeft, in de regio's Deventer/Salland/Zutphen en de Achterhoek.