Volledig scherm
Coen Vermeltfoort is de snelste in straten van Norg. © Dick Soepenberg

Vermeltfoort schrijft ook Slag om Norg bij op palmares

WielrennenHet fraaie seizoen van Coen Vermeltfoort heeft een nieuw mooi hoofdstuk gekregen. De 31-jarige coureur uit Schuinesloot kan de Slag om Norg bijschrijven op zijn palmares.

Vermeltfoort was na een zware koers de sterkste van een groep van vier renners. Hij klopte de Brit Thomas Stewart en Ivar Slik in de sprint. De Belg Dries de Bondt werd vierde. ,,Ik zat twee ronden voor het einde tegen kramp aan. Dan is het wilskracht, en met wilskracht kan je veel bereiken’’, aldus Vermeltfoort.

Vermeltfoort reed de hele koers in de voorste gelederen van de koers. Op de onverharde stroken werden er steeds meer renners af gereden. Ook Dennis van der Horst (Hasselt, 28ste), Justin Timmermans (Hardenberg, 38ste) en Tim Naberman (Genemuiden, 45ste) reden voorin mee. Uiteindelijk haalden in de Drentse stofwolken slechts 47 renners de finish.

De zege in Norg geeft het seizoen van Vermeltfoort nog meer kleur. Hij won de openingsklassieker de Ster van Zwolle en de Ronde van Groningen en de Dorpenomloop Drenthe. Tevens werd hij Nederlands kampioen strandrace.