Volledig scherm
The Eagles aan slag. © Ronald Hissink

Verpletterende zege honkballers The Eagles

Na de eerste slagbeurt van de wedstrijd tegen Hickory zag het er zondag niet naar uit dat het een walk-over zou worden voor The Eagles. De ploeg uit Winterswijk nam brutaal een 2-0 voorsprong, maar droop tegen de honkballers uit Deventer af met een zware nederlaag: 24-4.

The Eagles trok in de gelijkmakende slagbeurt van de eerste inning de stand al gelijk en vond in het vervolg steeds beter een antwoord op het pitchen van Hickory. De werper van de gasten kreeg, naast het steeds moeilijker vinden van de plaat, ook last van zijn werparm en moest halverwege de derde inning van de heuvel af. Op dat moment had The Eagles de score al opgevoerd naar 13-2.

Slagkracht

Ook de vervangende werper van Hickory kreeg de slagkracht van de thuisploeg niet onder controle. Wat slordigheden in het veld bij The Eagles leverde de gasten in de zesde inning nog twee punten op, maar die hadden slechts statistische waarde. 

De handen van supporters en spelers van beide ploegen gingen nog even op elkaar na een werkelijk fantastische vangbal in het verre veld van de outfielder van Hickory. De kaarten waren toen echter allang geschud.