Volledig scherm
Zaalvoetbal. Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

Video | Tonego euforisch na zaalvoetbalthriller

EMMELOORD - Niet de torenhoge favoriet SC Emmeloord, maar Tonego uit Luttelgeest stond na afloop van een zinderende zaalvoetbalfinale met de beker van het tiendorpen toernooi te pronken. Tegen de balkunstenaars van SC Emmeloord haalde Tonego het maximale eruit.

De 4-3 overwinning voor de mannen van coach Bert Geerts was het resultaat van een tactisch sterke speelwijze gekoppeld aan een ongelooflijke mentaliteit. 'Onze jongens speelden gewoon de beste wedstrijd van het toernooi en onze fitheid deed de rest. En dan is het dus gewoon mogelijk om SC Emmeloord te verslaan.' Tonego keeper Youri Scholtens groeide in de finale uit tot de held van zijn dorp door talloze kansen voor o.a. Abdel Boundati te verijdelen. De SC Emmeloord speler werd wel afgetekend topschutter van het toernooi, maar dat kon de teleurstelling van de verloren finale niet wegpoetsen. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door FC Kraggenburg dat SV Marknesse met 3-1 versloeg.

Finale tiendorpentoernooi zaalvoetbal
Tonego - SC Emmeloord 4-3
Abdel Boundati 0-1, Joost op de Kelder 1-1, Nouafal Bellari 1-2, Thijs de Vries 2-2, Sjoerd Tuinhof 3-2, Thijs de Vries 4-2, Martin Holtmaat 4-3.

Eindstand
1 Tonego
2 SC Emmeloord
3 FC Kraggenburg
4 SV Marknesse

Het kan zijn dat de video niet goed toont in de app of op tablet. Klik dan hier.

Niet de torenhoge favoriet SC Emmeloord, maar Tonego uit Luttelgeest stond na afloop van een zinderende zaalvoetbalfinale met de beker van het tiendorpen toernooi te pronken. Tegen de balkunstenaars van SC Emmeloord haalde Tonego het maximale eruit. Lees het hele verhaal op: http://www.destentor.nl/sport/sport-regio/sport-regio-zwolle/tonego-euforisch-na-zaalvoetbalthriller-1.6819058