Volledig scherm
Jan Tonny Visser instrueert. © Winanda van Zwamen

Visser nieuwe trainer korfballers van Apeldoorn

Jan Tonny Visser is aangesteld als trainer van KV Apeldoorn. De Harderwijker (54) volgt Daniël Beekmans op, die naar Unitas gaat. Visser tekende een jaarcontract.

Visser vertrok in februari voortijdig bij Sparta Nijkerk en trainde daarvoor onder meer Dindoa, ASVD en GKV. Hij was ook jeugdtrainer bij Unitas in Harderwijk. Met de B1-junioren verloor hij in 2016 de finale om het landskampioenschap.

Verder bouwen

Bij eersteklasser Apeldoorn krijgt hij de opdracht verder te bouwen aan de selectie. De Apeldoornse fusieclub wil op termijn doorgroeien naar de overgangsklasse. Visser, in het dagelijks leven projectleider sportaccommodaties bij korfbalbond KNKV, spreekt van een mooie uitdaging.

,,Apeldoorn is in de zaal net in de eerste klasse gebleven en is op het veld middenmoter. Het niveau was voor mij belangrijk: van de selectie merk ik dat ze zich nog verder willen ontwikkelen. Ze spelen nu meer in vaste patronen, ik doe dat niet zozeer en speel roulatiekorfbal. De club is de laatste jaren redelijk goed bezig met de jeugd en ik zie uitdaging nog wat stapjes in die ontwikkeling te maken.’’