Volledig scherm
DOS'46 won in Delft van Fortuna. © Haagsetopsport.nl /Marcel van der Looij

Vliegende start voor stuntend DOS’46

De korfballers van DOS’46 zijn het nieuwe seizoen begonnen met een mooie stunt bij zaal- en veldfinalist Fortuna. De Nijeveners wisten een kleine achterstand bij rust goed om te draaien, 17-19.

DOS’46, voor het eerst gecoacht door Pascal Zegwaard, heeft vaak moeite om onder de verdedigende druk van Fortuna uit te komen. Dit keer bestreed DOS’46 het team uit Delft met eigen wapens. ,,Ik ben trots dat we ons plan met geloof hebben uitgevoerd en dat we daaraan hebben vastgehouden”, keek Zegwaard terug. 

Zijn ploeg nam brutaal een 1-4 voorsprong, maar die was bij rust alweer verdampt. Na een 8-6 achterstand zorgden Nienke Hintzbergen en Jelmer Jonker er met ieder twee goals voor dat het duel kantelde. Kim Petersen zette twee minuten voor tijd haar handtekening onder de 16-19 en besliste daarmee de wedstrijd. 

,,Natuurlijk is dit een mooie opsteker, een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Maar het is ook niet meer”, waarschuwt Zegwaard voor overtollig optimisme. Veel korfbalploegen mikken traditiegetrouw op het zaalseizoen om op hun top te zijn. ,,Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar gelukkig wordt het in ons geval winter!”

Ereklasse A: Fortuna - DOS’46 17-19 (8-7). Scores: Jelmer Jonker 5, Nienke Hintzbergen 5, Harjan Visscher 3, Kim Petersen 3, Geertje Hoekstra 2, Max Malestein 1.