Volledig scherm
Vuurwerk, spandoeken, heel veel volk langs de lijn: de derby tussen Lochem en Witkampers trok vorig jaar 1800 bezoekers. © Jan Houwers

Voetbalclash Lochemse en Larense buren kan zonder ME

LOCHEM - Vuurwerk, spandoeken en zo’n tweeduizend supporters langs de lijn. Weinig wedstrijden in de regio leven zo als die van de derby’s tussen Lochem en Witkampers. Zondag is het weer zover op het Lochemse sportpark de Elze. Hoe leven beide verenigingen naar de burenclash toe?

„Voor deze wedstrijd hoeven we de jongens niet te motiveren.” Arjan Snellink heeft een eenvoudige week voor het duel waarin Lochem en Witkampers de degens kruisen. De assistent-trainer van Lochem weet dat zijn spelers niet op scherp gezet hoeven te worden voor de confrontatie met Witkampers. „Op de training zie je al dat de jongens fanatieker zijn. Voor mijzelf wordt dit nu zo ongeveer de twintigste derby, maar dit is mijn tweede seizoen als assistent- trainer. Je kijkt er nu toch anders tegenaan en ziet de spelers van dichtbij voorbereiden. Het wordt zondag weer een hele happening.”

„Vijftig jaar zit ik nu als verzorger in het vak, maar bij dit soort duels blijft het spannend voor het eerste fluitsignaal.” Bert Poelman is sinds 1990 verzorger bij Witkampers en is wel wat gewend. Toch blijven de ontmoetingen met Lochem speciaal voor de verzorger. „Het mooiste vind ik misschien nog wel dat er zo veel volk op afkomt, maar dat er geen ME nodig is. Dat zal je in het betaald voetbal niet zien hoor. Ik hoorde dat de supporters van Witkampers zondag weer met een treintje die kant op gaan. Vorig jaar begon de wedstrijd daardoor 25 minuten later. Maar dat hoort er allemaal bij.”