De stap van Jeroen Rauwerdink en Dynamo naar de Bundesliga laat zeker nog een jaar op zich wachten.
Volledig scherm
De stap van Jeroen Rauwerdink en Dynamo naar de Bundesliga laat zeker nog een jaar op zich wachten. © Wout van Zoeren

Volleyballers Dynamo zijn nog niet welkom in Duitse competitie

VOLLEYBALDe overstap van de volleyballers van Dynamo naar de Bundesliga laat zeker nog een jaar op zich wachten. De Volleyball Bundesliga (VBL) heeft laten weten op dit moment niet open te staan voor de komst van een buitenlandse club.

De reactie uit Duitsland komt na een verzoek van Redbad Strikwerda. De coach van Dynamo zoekt naar mogelijkheden voor zijn team om meer wedstrijden met hoge weerstand te spelen. De weg naar Duitsland en België ligt daarbij voor de hand, omdat die competities veel sterker zijn dan de eredivisie.

De VBL stelt dat eerst de problemen in de Duitse competitie - waar drie teams zijn weggevallen - opgelost moeten worden, voordat nagedacht kan worden over het Nederlandse vraagstuk. Bovendien kan Dynamo zonder alliantie met een Duitse club voorlopig niet overstappen. Dat staat dan nog los van het feit dat Dynamo een hogere begroting moet opstellen om de kosten voor reizen en spelen in Duitsland mogelijk te maken.

Strikwerda realiseerde zich bij het indienen van zijn verzoek al dat er nog heel wat water door de Rijn moet om een overstap te kunnen realiseren. ,,Maar ze staan in Duitsland wel open voor een goed idee. En dan wil ik er graag energie insteken.’’

Dynamo zal het komend seizoen moeten doen met Europese wedstrijden, in eerste instantie in de voorronde van de Champions League.