Volledig scherm
Na Sudosa en Donitas werd Huizen het volgende slachtoffer van Dynamo's dadendrang. Het werd zaterdag 3-1 in Omnisport. © Wout van Zoeren

Volleybalsters Dynamo in top vijf

volleybalDankzij een 3-1 overwinning op Huizen speelde Dynamo zich zaterdag de top vijf van de topdivisie in. Het was de derde winstpartij in de laatste vier competitieduels voor de volleybalploeg uit Apeldoorn.

Dynamo onderstreepte zodoende andermaal de ambities: dit seizoen een plek in het linkerrijtje en intussen bouwen aan een team dat zich de komende jaren weer kan mengen in de strijd om promotie naar de eredivisie.

Tegen de nummer voorlaatst van de topdivisie ging het zaterdag overigens allerminst eenvoudig. De bezoeksters - getraind door voormalig Alterno-coach Ali Moghaddasian - dwongen Dynamo in de eerste set al tot het uiterste (Dynamo morste op 24-21 drie setpoints voordat het 26-24 werd) en snoepte de tweede doorgang brutaal met 20-25 af. Na een wat makkelijker derde set (25-19) had Dynamo in de vierde set alle mogelijke moeite om het beslissende punt te maken. Dat kwam er uiteindelijk toch: 25-22.

Dynamo pakte in de laatste vier competitieduels tien punten en speelde zich zodoende in rap tempo uit de gevarenzone. Bij subtopper Voltena werd vorige week na een 2-0 achterstand toch een puntje behaald. In de beker werd na een spannende wedstrijd met 3-0 verloren van eredivisionist Sneek.

  1. Zwaar trainingskamp geeft Carlijn Achtereekte uit Lettele een goed gevoel richting NK allround
    PREMIUM

    Zwaar trainings­kamp geeft Carlijn Achtereek­te uit Lettele een goed gevoel richting NK allround

    Acht van de negen dagen tijdens het trainingskamp in Collalbo scheen de zon. De prachtige omstandigheden in Italië konden Carlijn Achtereekte wel bekoren, maar de zware trainingen misschien nog wel meer. ,,Zware blokken en lang trainen vind ik heerlijk, dan heb je minder tijd om na te denken.” Dit weekend hoopt ze tijdens het NK een ticket te bemachtigen voor het WK allround in Hamar.