Volledig scherm
Pascal Zegwaard zag dat DOS'46 in de laatste minuut een punt verspeelde tegen TOP. © Wilbert Bijzitter

Voor DOS'46 weer een gevalletje nét niet

KORFBALLEAGUEIn Nijeveen zullen ze er onderhand knettergek van worden. Tegen landskampioen TOP incasseerde DOS’46 andermaal complimenten voor het vertoonde spel. Punten leverde het echter niet op. In Sassenheim won de favoriet in de slotminuut met 24-23.

Net als in de thuiswedstrijd tegen TOP, toen DOS’46 lang op voorsprong stond, lieten de Drenten zien dat het verschil met de absolute top van Nederland helemaal niet zo groot is. Toch blijft DOS’46 steeds aan het kortste eind trekken. Voor rust kwam TOP een paar keer op een kleine voorsprong, maar DOS’46 had met een uitblinkende Harjan Visscher steeds wel een antwoord paraat. Een kwartier voor tijd zorgde Visscher zelfs voor een klein gaatje, 18-20.

TOP herstelde zich snel en kwam vijf minuten voor tijd langszij, 23-23. In een zenuwslopende slotfase knalde Mick Snel de winnende van afstand binnen, de daarop volgende poging van Visscher draaide net uit de mand. ,,We hadden moeite om tot scoren te komen. TOP geeft enorm veel druk”, zag Pascal Zegwaard, die zijn spitsen Jelmer Jonker en Harjan Visscher in de slotfase van vak liet wisselen. ,,Dat pakte niet geweldig uit, maar als je niets doet win je waarschijnlijk ook niet. Het is nu balen, maar ik ben wel trots op wat we hebben laten zien. Zeker na de minder wedstrijd van vorige week tegen LDODK.”

Korfballeague: TOP - DOS’46 24-23 (13-12). Scores: Harjan Visscher 6, Max Malestein 4, Jelmer Jonker 4, Nienke Hintzbergen 3, Kim Petersen 3, Geertje Hoekstra 2, Fenna de Jong.

  1. Euforie bij handbalsters Voorwaarts na eerste zege
    HANDBAL

    Euforie bij handbal­sters Voorwaarts na eerste zege

    Zaterdagavond moest het gebeuren en het gebeurde ook. Na vier potjes zonder overwinning pakten de handbalsters van Voorwaarts hun eerste zege in de eredivisie. DSVD dat eveneens slechts één punt veroverd had, werd na een wisselvallige, maar enerverende wedstrijd met 27-25 verslagen. Het zingende en trommelende publiek bouwde na het laatste fluitsignaal een feestje en speelsters en staf vielen elkaar opgelucht in de armen.