Laura Deijk probeert namens Voorwaarts te scoren tegen VOC.
Volledig scherm
Laura Deijk probeert namens Voorwaarts te scoren tegen VOC. © Ronny te Wechel

Voorwaarts kan kampioen VOC niet kietelen

HANDBAL‘Te net’ Voorwaarts dwingt te weinig af tegen landskampioen VOC. De debutant in de eredivisie ziet dat de favoriet vrij eenvoudig wint (28-37).

Hoe groot het krachtsverschil was bleek wel uit het feit dat de ervaren VOC-opbouwster Rachel de Haze, meermaals verkozen tot beste speelster van de eredivisie, in het eerste kwartier aan de kant bleef. In dat kwartier hield Voorwaarts de Amsterdammers nog goed bij. Mede doordat de thuisploeg een aantal grote kansen om zeep hielp, liep het gat al snel op naar zo’n vijf doelpunten. Daarmee was de strijd snel beslist. ,,Ieder foutje wordt genadeloos afgestraft. We missen daar teveel kansen. Gelukkig zijn we zelf over de gehele wedstrijd niet afgestraft. Er zijn maar weinig ploegen die tot zo’n score komen”, aldus trainer Maurice Feringa, verwijzend naar de 28 doelpunten. 

De coach vond zijn ploeg over het algemeen te netjes, ook richting de scheidsrechter. ,,Die moet je bespelen. VOC heeft drie keer zomaar een bal weggegooid, en daar wordt niet voor gefloten. Dat dwingen ze af door continu de grens op te zoeken van het toegestane. Dat wil ik bij ons ook zien.”

Wel is de coach ervan overtuigd dat Voorwaarts zich kan handhaven. De komende wedstrijden tegen concurrenten Borhave en DSVD zijn zeer belangrijk voor de nummer zeven, beseft Feringa. ,,We moeten er daar minstens eentje van winnen.”

Vrouwen, eredivisie: Voorwaarts - VOC 28-37 (12-18). Scores: Daimy van Dommelen 7, Alineke Ros 6, Lisa Oosterwijk 4, Hilke Weijs 3, Ellen Schutte-Van der Scheer 3, Merlin Fakkert 2, Laura Deijk, Jill Kloppenberg, Keyara Peters.