Daimy van Dommelen van Voorwaarts eerder dit seizoen in actie tegen VZV.
Volledig scherm
Daimy van Dommelen van Voorwaarts eerder dit seizoen in actie tegen VZV. © Ronny te Wechel

Voorwaarts plaatst zich voor kwartfinales bekertoernooi

HANDBALDankzij een benauwde 34-35 zege op V&L verzekerden de handbalsters van Voorwaarts zich dinsdagavond van een plek bij de laatste acht in het landelijke bekertoernooi. De overwinning is een mooie opsteker voor de ploeg van Maurice Feringa die afgelopen weekend rechtstreekse handhaving in de eredivisie misliep.

,,We zijn door in de beker en het is een revanche op onszelf na zaterdag”, riep Feringa blij. De start in Geleen was voortvarend. ,,Vanaf het begin zaten we er scherp bovenop. Nu werd er wel geluisterd. Er ging ook nog wel wat fout, maar we hebben de kop niet laten hangen. De teamspirit was er weer.”

Voorwaarts stond vrijwel de hele wedstrijd aan de goede kant van de score, maar in de slotfase werd het nog erg spannend. In de laatste seconden was de voorsprong geslonken tot één puntje. ,,Een speelster van ons hield bij een vrije bal van V&L onvoldoende afstand. Daar hoort tegenwoordig in de laatste seconden een rode kaart voor gegeven te worden. Dat deden de scheidsrechters niet, dus daar kwamen we goed weg. De coach van V&L was woedend. Maar de hele wedstrijd had hij al voordeel genoeg gekregen”, vond Feringa.

Derde ontmoeting

Het bekertreffen was de derde ontmoeting tussen beide competitiegenoten dit seizoen, maar pas de eerste overwinning voor Voorwaarts. Wel werd er een keer gelijkgespeeld. In de nacompetitie, waar beide ploegen tegen degradatie strijden, komen de teams elkaar nog eens twee keer tegen.

Vorige week plaatste Kwiek zich al voor de kwartfinales van het bekertoernooi. De Raaltenaren versloegen in eigen huis Borhave.