Volledig scherm
Voorwaarts in de verdediging tegen V&L. © Jolien Koerhuis

Voorwaarts vecht zich naar eerste punt in de eredivisie

HANDBALVoorwaarts heeft het eerste punt in de eredivisie binnen. In eigen huis speelde de debutant met 30-30 gelijk tegen het Limburgse V&L.

,,Toch een punt tegen de nummer zes van vorig jaar”, kon Voorwaarts-trainer Maurice Feringa het positieve van de puntendeling inzien. ,,We stonden in de slotfase met 24-27 achter en kwamen op eigen kracht terug. Dat is heel knap. Maar in de eerste helft kenden we een zwakke fase.”

Feringa doelde daarmee op de laatste minuten voor het rustsignaal. Na een sterke opening, waarin Voorwaarts brutaal uitliep naar 16-10, kwam V&L nog voor rust terug in de wedstrijd. ,,Ieder foutje wordt hier afgestraft. Bovendien reageerden we niet goed op hun opbouwster Maxime Drent. Zij maakte in de eerste helft vrijwel alle doelpunten. We weten dat ze overal kan scoren. Daar moesten we attenter op zijn.”

In de slotfase van het duel speelde de spanning beide ploegen zichtbaar parten. Gemiste kansen en balverlies wisselden elkaar af. ,,Bij V&L zakte het geloof weg, maar wij verklooiden ook een aantal ballen. Het is jammer dat het laatste schot van Lisa Oosterwijk op de paal belandde. Ik ben op dit moment niet helemaal tevreden met dit gelijkspel, wellicht komt dat later nog wel.”

Vrouwen, eredivisie: Voorwaarts – V&L 30-30 (18-16). Scores: Alineke Ros 9, Ellen van der Scheer 8, Lisa Oosterwijk 5, Daimy van Dommelen 4, Hilke Weijs 2, Merlin Fakkert, Keyara Peters.