Volledig scherm
Dick Jaspers is de voornaamste troef van HCR Prinsen in de derby tegen Bousema/Lochem © Jan Houwers

Voorzichtigheid over Achterhoekse derby

DEVENTER - De vorige vier edities leverden een remise op en drie overwinningen voor de huidige nummer drie van de eredivisie driebanden. Toch is HCR-captain Dinand Prinsen voorzichtig als het gaat om zijn verwachtingen voor de derby van morgen tegen Bousema/Lochem.

„Wij hebben weliswaar een mooie reeks neergezet, maar een streekderby is toch altijd een andere wedstrijd”, stelt Prinsen. „Wij gaan minimaal voor één punt en hopen op twee.”

Ronny Hazewinkel, roerganger bij Bousema: „Het is een derby, maar wij beschouwen het als een gewoon duel. Ondanks de winst van afgelopen weekend zijn wij beslist niet de favoriet. Wij zijn kwetsbaar omdat we niet altijd, ook nu niet, in vaste samenstelling kunnen spelen.”

De eerste twee partijen aan de Eibergseweg in Haarlo beginnen morgen om 13.00 uur. Dan kruisen Raymund Swertz en Stefan Spilleman de degens, net als tegelijkertijd Dick Jaspers en Stefan Galla. Na de pauze spelen Jelle Pijl en Markus Galla tegen elkaar en Anno de Kleine neemt het op tegen Therese Klompenhouwer.