Volledig scherm
Wim Kieftenbeld: „Ik geloof in het Sallandse karakter van Kwiek. De binding met de achterban is heel belangrijk.” FOTO Gerard Vrakking

Voorzitter Wim Kieftenbeld heeft alle vertrouwen in vrouwen van Kwiek

RAALTE - Kwiek en de eredivisie, het is geen match made in heaven. De handbalsters staan na zes duels troosteloos onderaan. Voorzitter Wim Kieftenbeld maakt zich echter geen zorgen. „Het is jammer, maar ik haal er mijn schouders over op. Het is zoals het is.”


Sinds vorig jaar is de Raalter ploeg terug op het hoogste handbalniveau, maar van een stabiele eredivisionist is geen sprake. Onder leiding van Henk Woudstra en Monique Swartjes werd ternauwernood klassebehoud bereikt. Dit seizoen lijkt dat een brug te ver.

Gaan jullie aanpassingen doen en zo proberen het tij te keren?
„In trainers ontslaan voor het schokeffect geloof ik niet. Ik heb zelden gezien dat dat vruchten afwerpt. Bovendien hebben wij twee uitstekende trainers, die hun stinkende best doen, net als het team. We komen nu gewoon tekort, onder meer door blessures. We gaan niet op zoek naar nieuwe speelsters, doen het met deze meiden. Ik ben ook geen voorstander van betalen. Je ziet dat het amateurvoetbal daaraan kapotgaat. Ik geloof ook erg in het Sallandse karakter van Kwiek. De binding met de achterban is heel belangrijk. Elke thuiswedstrijd zit onze tribune vol. Dat moeten we zo houden.”