Volledig scherm
Nienke Hintzbergen was namens DOS'46 verantwoordelijk voor de winnende treffer tegen Blauw Wit. © Pedro Sluiter

Vrouwen bekronen inhaalrace van DOS'46

KORFBAL EREKLASSEDOS’46 is de hervatting van de ereklasse in het veldkorfbal goed begonnen. De Nijveners liepen lang achter Blauw-Wit aan, maar bleven dankzij doelpunten van de dames het laatste kwartier aan de goede kant van de score (18-19).

Tijdens de zaalcompetitie kwam DOS’46 twee keer tekort tegen Blauw-Wit en ook tijdens deze veldeditie leek het team uit Amsterdam afstand te nemen van de Drenten. In de openingsfase sloeg Blauw-Wit meteen een gat van vijf treffers. Via 13-7 krabbelde DOS’46 voor rust al terug naar 13-9, maar de echte inhaalrace werd aan de hand van Jelmer Jonker ingezet bij16-12. 

Blauw-Wit kreeg de laatste twintig minuten weinig meer voor elkaar, terwijl DOS’46 puntje voor puntje dichterbij sloop. Fenna de Jong en Kim Petersen zorgden beiden voor een late voorsprong, maar die goals kon Blauw-Wit nog beantwoorden. Nienke Hintzbergen schoot zes minuten voor tijd de winnende binnen. DOS’46 (9 uit 5) heeft door de zege een goede kans op de kruisfinales. De ploeg van Pascal Zegwaard heeft halverwege een marge van drie verliespunten op nummer drie Fortuna.

Ereklasse A: Blauw-Wit-DOS’46 18-19 (13-9). Scores DOS’46: Jelmer Jonker 8, Fenna de Jong 3, Harjan Visscher 3, Nienke Hintzbergen 2, Kim Petersen, Max Malestein, Geertje Hoekstra.