Fenna de Jong was met vijf treffers een hoofdrolspeelster bij DOS'46.
Volledig scherm
Fenna de Jong was met vijf treffers een hoofdrolspeelster bij DOS'46. © Martijn Bijzitter

Vrouwen helpen DOS’46 aan de winst bij Deetos

KORFBALDe korfballers van DOS’46 zijn hun missie om de veldtitel te verdedigen goed begonnen. In een nat Dordrecht hielden de Drenten een fanatiek Deetos van zich af, 16-20.

Met Pascal Frieswijk op de plek van Jesse de Jong speelde DOS’46 een sterke beginfase. De gasten hadden al snel een gaatje geslagen en dat was met name te danken aan de Drentse dames, die voor vijf van de eerste zes doelpunten zorgden.

Na rust kwam Deetos beter in de wedstrijd. Met name Harjan Visscher moest alle zeilen bijzetten om Jimin de Vries van het scoren af te houden. Dankzij de Vries, die acht keer scoorde, mocht Deetos lang in een goede afloop geloven. 

Via 13-14 en 15-16 ging het publiek echt in een stunt geloven. Fenna de Jong zorgde met twee scores van dichtbij echter al snel weer voor wat lucht. ,,Leuk om te zien dat onze dames vandaag echt het verschil maakten”, glunderde coach Pascal Zegwaard, die Fenna de Jong en Geertje Hoekstra bovenaan het topscorelijstje zag staan. De dames waren samen goed voor twaalf treffers.

Ereklasse B: Deetos - DOS’46 16-20 (7-10). Scores: Fenna de Jong 5, Geertje Hoekstra 5, Harjan Visscher 3, Max Malestein 2, Nienke Hintzbergen 2, Pascal Frieswijk 2, Jelmer Jonker.