Volledig scherm
Voor de aanvang van de wedstrijd. Foto: Arnoud de Vries

Vrouwen PEC onderuit tegen Telstar

ZWOLLE – De vrouwentak van PEC Zwolle wacht nog steeds op haar eerste zege. Ondanks een voorsprong verloor de hekkensluiter van Telstar: 1-4.

Met rust had PEC de zaken goed op orde. Achterin kwam er geen muisje door, mede dankzij doelvrouw Nadja Olthuis, die als een soort extra verdediger alle lange ballen van de gasten onschadelijk maakte. En voorin rondde Rebecca Doejaaren de eerste grote kans van de wedstrijd af. Na een goede pass van Suzanne Giesen kon ze met één balcontact de goalie van de Velsenaren verschalken.

In de tweede helft liet Telstar zien meer in haar mars te hebben. Na enkele hachelijke momenten te zijn doorgekomen resulteerde de aanvalsdrift van de gasten in de gelijkmaker. Twee minuten later scoorde Katja Snoeijs (1-2) en zo’n tien minuten voor tijd kende zij geen genade na een te korte inspeelpass van Olthuis, waarna het duel was gespeeld. In de extra tijd gaf invalster Anne-Fleur Duppen de zege nog wat extra glans voor Telstar.

Lange ballen
‘’Voor rust speelden we best aardig’’, stelde Olthuis na afloop. In de tweede 45 minuten bleef daar echter weinig van over. ‘’’Hun lange ballen kwamen korter achter onze verdediging terecht, waardoor ik er niet meer tussen kon komen zoals in de eerste helft.’’ De goalie baalde van haar misser bij de 1-3 en de nederlaag. ‘’Wat nu? Tja…op naar de volgende. We hebben weinig keus.’’