Volledig scherm
Marc Zonnebelt (links) was tevreden. © Bram van de Biezen

Wielrenner IJsselstreek pakt Nederlandse titel in Dongen

Robin Löwik is in Dongen Nederlands kampioen op de weg voor elite-zonder-contract geworden. De renner van Allinq-De IJsselstreek reed net voor het ingaan van de slotronde weg bij Martijn Knol. De laatste zag Vermeer en Van der Meer aansluiten, maar het trio kon de renner niet bijhalen. Van der Meer won namens VolkerWessels-Merckc het zilver, Vermeer pakte het brons.

Löwik had de afgelopen week al indruk gemaakt met zijn eindzege in het Wielerweekend Roden en in de tijdrit van Emmen werd hij woensdag tweede voor onder anderen Dion Beukeboom en Nils Eekhoff. ,,Ik wist dat de vorm er was en had ook het scenario wel in mijn hoofd. Alleen kreeg ik eerst Knol mee. Die wilde ik kwijt, omdat ik dan beter mijn eigen tempo kon rijden. Ik wist dat de afstand - nog een goede 10 kilometer - moest lukken alleen. Als ik mijn wattages van Emmen zou halen, dan zouden ze het moeilijk krijgen mij terug te halen. Heel mooi om zo kampioen te worden. Als je dan bedenkt dat ik deze winter nog aan stoppen dacht... Ik blijk een laatbloeier te zijn. Hopelijk leiden mijn resultaten van de afgelopen week en deze trui ertoe dat ik een continentale ploeg vind. Al moet ik zeggen dat ik heel veel aan mijn team te danken heb, deze prestaties bereik je alleen maar als ploeg, niet alleen.”

Löwik en Jasper Schouten (IJsselstreek) maakten deel uit van een kopgroep van dertien, die in de slotronden wegreed. De Twentse coureur bleek de sterkste. Ploegleider Marc Zonnebelt was een gelukkig man in Dronten. ,,Het was ons doel om met deze twee mee te zitten en dat gebeurde. Ik heb Robin weinig meer hoeven te vertellen, hij steekt gewoon in supervorm. Hij heeft het lastig gehad deze winter, maar we hebben met hem altijd de rust bewaard. Nu richten we ons op het Nederlands kampioenschap tijdrijden in Ede van komend weekend, waar hij ook mee kan doen voor de titel van beste clubrenner.”