Jasper Schouten keert na een jaar afwezigheid terug bij WV De IJsselstreek.
Volledig scherm
Jasper Schouten keert na een jaar afwezigheid terug bij WV De IJsselstreek. © Sportfoto/Jos Kafoe

Wielrenner Jasper Schouten terug bij WV De IJsselstreek

Wielrenner Jasper Schouten rijdt in 2019 weer voor wielervereniging De IJsselstreek. De coureur uit Dronten - in 2017 goed voor de zege in de Wim Hendriks Trofee - maakte afgelopen jaar een stap naar het continentale niveau. Bij Alecto Cycling Team kwam Schouten niet helemaal uit de verf.

Ploegleider Marc Zonnebelt ontvangt Schouten na de winter weer met open armen. ,,Jasper mocht nog een jaar blijven bij Alecto, maar wilde graag weer bij ons komen fietsen. Prima natuurlijk, een renner van zijn kaliber hebben we er graag bij."

Schouten (24) is niet de enige nieuwkomer. Bas Bosma komt over van de amateurs en met Arno Tellegen, Ivo Verbeek en Daan de Jong maken liefst drie renners de overstap van de eigen juniorenploeg naar de ploeg met elite/beloften. Zonnebelt had sowieso niet te klagen over interesse van renners. ,,Sinds bekend is dat we topcompetitie mogen rijden in 2019, op basis van ons sterke optreden in de clubcompetitie, heb ik veel aanmeldingen gekregen. Maar we proberen toch met name met renners uit de regio en de omtrek te werken.’’ Oud-prof Brian Bulgac uit Almere werd al tijdens het seizoen aan de dijk gezet, omdat hij afspraken niet zou zijn nagekomen.

Plaatsen vrij

Arjan Arentsen, Marien Bogerd, Patrick Coster, Corné Geneugelijk, Robin Lowik, Gino Vierhouten en Rik Wielink blijven bij De IJsselstreek. De ploegleiding komt in handen van Marc Zonnebelt, Cor Heus en Hans Reints. De laatste - afkomstig uit Dalfsen - was de afgelopen jaren actief bij De Hanzerenners uit Zwolle. Er is nog plek voor maximaal twee extra renners bij de selectie voor 2019.