Volledig scherm
Peter Schulting. © Emiel Muijderman

Wielrenner Peter Schulting terug op continentaal niveau

Peter Schulting maakt in 2020 deel uit van het continentale team VolkerWessels-Merckx. De 32-jarige inwoner van Hellendoorn (eerder Emmeloord en Lemele) rijdt nu bij het clubteam.

Schulting was tot dit jaar één van de toonaangevende continentale renners. Zo won hij eind vorig jaar te midden van de profs de Tacx Classic. Eerder schreef hij koersen als de Omloop Echt-Susteren en zijn eigen Omloop om Schokland op zijn naam. Hij koos eind 2018 voor een stap terug naar het clubteam van VolkerWessels-Merckx en een maatschappelijke toekomst.

Schulting kampte lang met knieklachten en stond daardoor eigenlijk het eerste deel van het jaar gedwongen langs de zijlijn, maar maakte onlangs zijn rentree. Hij is de elfde renner van het huidige clubteam van VolkerWessels-Merckx die de overstap maakt naar de gelijknamige continentale formatie. ,,Het heeft nooit als een degradatie gevoeld om bij dit team te rijden, maar ik ben blij dat ik weer een stapje hogerop kan doen. En pijnvrij fietsen kan.”

  1. Marc Houtzager rijdt ook met Dante in de prijzen
    PAARDENSPORT

    Marc Houtzager rijdt ook met Dante in de prijzen

    Naast Sterrehof’s Calimero verkeert ook Sterrehof’s Dante van springruiter Marc Houtzager in topvorm. De merrie die met haar berijder sinds januari een combinatie vormt en binnen een half jaar opklom naar het hoogste internationale niveau, sprong naar een vijfde plaats in de vijfsterren Grote Prijs van Saint-Tropez. De wedstrijd was een etappe in de lucratieve Global Champions Tour. De Rouvener verdiende op het meerdaagse toernooi zo'n 25.000 euro.