Volledig scherm
Max Kroonen kan in 2020 bij zijn ploeg VolkerWessels-Merckx op continentaal niveau rijden. © Dick Soepenberg

Wielrenners Baak en Kroonen maken promotie naar continentaal niveau

WIELRENNENVolkerWessels-Merckx, de nieuwe continentale wielerploeg, heeft voor 2020 minimaal tien renners onder contract genomen, die nu ook actief zijn voor de gelijknamige clubformatie. Onder hen zijn Jord Baak uit Dronten en Max Kroonen uit Diepenveen.

Kroonen (18) won dit jaar de Parel van de Veluwe en was een seizoen geleden Nederlands kampioen bij de junioren. Verder gaat het om Robin Blummel, Gert-Jan Bosman, Nick Brabander, Tijmen Eising, Niels van Ekeren, Timo de Jong, Nick van der Meer en Nils Wolfenbuttel. 

Ploegleider Allard Engels heeft bewust gekozen voor een mix van jong en oud. ,,De oudere renners kunnen hun kennis overdragen, maar we verwachten zeker ook prestaties van hen. Verder willen we de jongeren de kans bieden verder door te groeien. Ik denk dat deze groep het continentale niveau goed aan kan.”

De Drent is nog op zoek naar meer versterkingen. ,,We kijken natuurlijk ook buiten onze eigen ploeg naar beschikbare renners. We zullen niet onze gehele huidige formatie overhevelen, maar er volgen wellicht nog wel meer renners uit ons clubteam. In principe zijn we een op Nederland gerichte ploeg, maar ik sluit bijvoorbeeld de komst van een Belgische renner op voorhand niet uit.” Ook Chiel Schulten uit Raalte en Peter Schulting uit Lemele maken deel uit van de ploeg. De laatste heeft door een blessure echter nog niet kunnen koersen in 2019.

Eerder werd al bekend dat VolkerWessels-Merckx – de huidige leider in de clubcompetitie – ook met een clubteam actief blijft en dus op twee paarden gaat wedden. ,,Hier kunnen we renners uit laten komen die nog niet klaar zijn voor het continentale niveau, maar die stap wellicht in de toekomst wel kunnen maken.”