Eventingruiter Jordy Wilken vreest dat het heel zwaar wordt de Olympische Spelen in Tokio te halen.
Volledig scherm
Eventingruiter Jordy Wilken vreest dat het heel zwaar wordt de Olympische Spelen in Tokio te halen. © Lars Smook

Wilken: Lastig om mij in team voor Tokio 2020 te rijden

TEUGE - Kwalificatie voor het EK 2017 is zijn eerste doel. Maar eventingruiter Jordy Wilken (22) uit Teuge wil ook naar de Olympische Spelen van Tokio, over vier jaar. Dat zal nog niet meevallen.

Door het verkleinen van de olympische teams van vier naar drie ruiters bij alle disciplines, waarvoor een overgrote meerderheid van de aangesloten landen van de internationale paardensportfederatie FEI begin deze week stemde, wordt die klus nóg moeilijker dan hij op voorhand al is. Gevestigde paardensportlanden als Nederland en Duitsland stemden overigens tegen het plan.

Derde positie
Wilken zal zich moeten richten op de derde positie, de nummers één en twee zijn Tim Lips en Alice Naber-Lozeman, gevolgd door Merel Blom. „Je gunt het helemaal niemand, maar het kan dus zijn dat het paard van Merel niet helemaal fit is bijvoorbeeld. Zoiets moet er gebeuren, want de eerste drie staan normaal gesproken wel vast. Het wordt voor mij moeilijker me in het team te rijden,” weet de ruiter uit Teuge. Wel is er nog plek voor een reserveruiter.