Volledig scherm
Willeke Knol verdwijnt na het seizoen uit het vrouwenpeloton. © Pedro Sluiter

Willeke Knol zet punt achter wielerloopbaan

De wielerloopbaan van Willeke Knol zit er aan het einde van het wielerseizoen 2017 op. De 26-jarige renster uit Hasselt laat op social media weten dat het tijd is voor een nieuwe fase in haar leven.

Knol was sinds 2013 prof en reed de eerste drie seizoenen in dienst van de wielerploegen van Iwan Spekenbrink. Eind 2015 verruilde ze Liv-Plantur voor de Belgische formatie Lotto-Soudal. In de afgelopen maanden reed ze aan de zijde van Kirsten Wild bij de Amerikaanse formatie Cylance. Op 26 augustus startte ze in haar laatste internationale wielerwedstrijd, de Grand Prix Plouay.

In dienst van

Knol reed in haar loopbaan vooral in dienst van kopvrouwen als Wild, maar ging incidenteel ook op jacht naar eigen succes. Een zesde plek in de Acht van Westerveld (2015) was haar meest aansprekende resultaat, in de trainingsronde van Sleen stond ze dit voorjaar als derde op het podium.

Knol is één van de sporters die via wielervereniging De Noordwesthoek uit Hasselt de top bereikte. Andere bekende exponenten zijn olympisch kampioene Anna van der Breggen, Eva Jonkers en Dennis van der Horst. Via de opleidingsploeg van Jan van Arckel reed ze zich eind 2012 uiteindelijk in dienst van de internationale vrouwenploegen. Van dat hoogste circuit maakte ze vijf jaar deel uit.