Volledig scherm
Winanda Spoor fietst in 2018 voor Jan van Arckel, in de hoop dat een rentree tussen de profs mogelijk is. © Maarten Sprangh

Winanda Spoor hoopt in 2018 nog profteam te vinden

Winanda Spoor heeft de hoop opgegeven dat ze nog een internationaal vrouwenteam vindt voor 2018. De wielrenster uit Apeldoorn hoopt zich in het clubshirt van Jan van Arckel zodanig te kunnen tonen, dat ze wellicht in de loop van het komende jaar alsnog ergens een plek kan afdwingen.

Na twee seizoenen bij Lensworld lag er een nieuw contract klaar bij de Belgische UCI-formatie onder leiding van Heidi van de Vijver. ,,Had ik maar niet zo’n sterke Boels Ladies Tour en Lotto Belgium Tour gereden en zo geen nieuw contract afgedwongen”, meent de 26-jarige wielrenster nu. ,,Dan was ik tijdig gaan zoeken naar een ander team. Lensworld zou doorgaan, tot we eind oktober hoorden dat onze hoofdsponsor overgenomen zou worden en de nieuwe eigenaar niet door wilde met de ploeg.''

Op een vervelend moment, laat in het jaar, moest Spoor op zoek naar een nieuw team. ,,Achter de schermen zijn we allemaal nog druk geweest met het vinden van een nieuwe geldschieter, terwijl ik ook alle mogelijk teams belde en mailde voor onderdak. Maar waar een aantal rensters nog een mooie plek kreeg, liepen alle scenario’s voor mij op niets uit. Internationaal was er geen ruimte meer en misschien sta ik wel als een renster met een te grote bek bekend in eigen land…”

Tijd

Spoor geeft zichzelf in ieder geval tot het NK wielrennen in de zomer de tijd om een nieuw team te vinden. ,,Ik blijf trainen en wil me voornamelijk in internationale koersen laten zien. UCI-punten halen, zodat ik interessant word voor een nieuw team.”