Volledig scherm
Adelinde Cornelissen met Zephyr. © Foto van de Biezen

Winst én derde plaats voor Cornelissen in Grand Prix Saumur

Adelinde Cornelissen is voortreffelijk gestart op het internationale driesterren toernooi in het Franse Saumur. De Nijkerkse amazone won met haar toppaard Aqiedo de Grand Prix, en pakte met haar tweede paard Zephyr de derde plaats.

De verbazing in de Nederlandse dressuurwereld is groot dat Cornelissen door de inmiddels opgestapte bondscoach Rien van der Schaft geen deel uitmaakt van het Nederlandse team op de Wereldruiterspelen in Tryon, die volgende week van start gaan. Cornelissen is in Amerika met Aqiedo slechts reserve. Met name de score van 74.087 procent met Aqiedo is een internationale topscore. Met de 13-jarige hengst promoveerde ze onlangs door een sterk seizoen, met onder meer een bronzen plak op het NK dressuur in Ermelo, naar het Olympisch kader van de hippische sportfederatie KNHS. Met die selectie bij de beste negen combinaties van Nederland maakt ze met Aqiedo kans op de grootste internationale toernooien.

Met de 14-jarige ruin Zephyr, waarmee Cornelissen in het B-kader is opgenomen, kwam ze net niet tot een score van zeventig procent (69.239). Door de eerste en de derde plaats is ze met beide combinaties geplaatst voor de kür op muziek alsmede de Grand Prix Special, die dit weekend nog worden verreden.