ZEW (witte caps) verloor de derby tegen Woelwaters in de laatste seconden.
Volledig scherm
ZEW (witte caps) verloor de derby tegen Woelwaters in de laatste seconden. © Marco Jansen

Woelwaters verslaat ZEW in slotseconde van burenstrijd

WATERPOLODe waterpoloderby tussen ZEW uit Ermelo en de De Woelwaters uit Harderwijk leek geen winnaar te krijgen. Maar zes seconden voor tijd benutte Arjan Sluiter een vrije worp en ging de winst naar Woelwaters: 6-7.

Daarmee was De Woelwaters de gelukkige winnaar, gezien het wedstrijdverloop was een gelijkspel eerlijker geweest. Het verschil was namelijk veel kleiner dan in het heenduel vorige week in Harderwijk (13-6).

De Woelwaters nam snel de leiding via Ruud Sloof (0-2), maar nog voor het einde van de eerste periode brachten Han Beltman en Bram Schep de Ermeloërs langszij. Albert Post zorgde voor 3-2, maar daarna had Michiel Dijkens een antwoord paraat.

Toch namen de Ermeloërs het voortouw in het zwembad Calluna. Han Beltman mikte opnieuw raak, waarna Robert van der Wel het gaatje naast de paal vond en voor 5-3 zorgde. Bij de Ermeloërs raakten de krachten op en de thuisploeg probeerde het steeds vaker van afstand. De Harderwijkers hadden de betere conditie en bleven zwemmen voor de kansen. De bezoekers werden beloond door twee treffers van Sluiter, de laatste 38 seconden voor het verstrijken van het derde kwart.

Het laatste kwart was bijzonder spannend. Eerst bracht Gijs Bont met een slim intikkertje ZEW weer op voorsprong, maar De Woelwaters had het laatste woord. Ruben Foppen maakte gelijk en na een overtreding op Sloof kregen de Harderwijkers nog een vrije worp. Sluiter liet zich dit buitenkansje niet ontnemen: 6-7.

Mannen, Oost, 1A: ZEW - De Woelwaters 6-7 (2-2, 5-3, 6-5). Scores ZEW: Han Beltman 2, Bram Schep, Albert Post, Robert van der Wel, Gijs Bont. Scores De Woelwaters: Arjan Sluiter 3, Ruud Sloof 2, Michiel Dijkens, Ruben Foppen.