Volledig scherm
WV De IJsselstreek scoorde uitstekend tijdens het wielerweekend van Roden. © Roy Schriemer

WV De IJsselstreek sterk in clubcompetitie

WIELRENNENWielervereniging De IJsselstreek heeft goede zaken gedaan in de clubcompetitie. De formatie van Marc Zonnebelt won het ploegenklassement tijdens het Wielerweekend Roden. 

De basis werd zaterdag gelegd met een zege in de ploegentijdrit. Ook individueel was er succes. Robin Löwik werd eindwinnaar namens de ploeg, Gino Luca Vierhouten uit Hulshorst werd derde.

Daarmee zag ploegleider Marc Zonnebelt zijn plan slagen. Hij koos er zaterdag voor Marien Bogerd op te stellen voor de ploegentijdrit, wetende dat deze renner uit Kootwijk niet op zondag koerst. ,,Maar hij maakte zó het verschil in de ploegentijdrit, dat het de gok waard was. En die pakte goed uit, al ging het zeker niet vanzelf in de slotwedstrijd, met een man minder.’’

Dat kon Löwik bevestigen. Allinq-De IJsselstreek had aanvankelijk niemand mee in een kopgroep van twintig renners, maar de Vriezenvener maakte in zijn eentje de sprong voorwaarts. ,,Ik was te goed om in het peloton te rijden en besloot het erop te wagen. Het was nodig voor het klassement. Heel mooi dat ik hier uiteindelijk als winnaar sta, maar dit is ook echt nadrukkelijk een teamprestatie. We hebben er met z’n allen - inclusief Marien - hard voor gewerkt. Maar persoonlijk kan ik deze zege ook gebruiken.”