Volledig scherm
Archieffoto: De Mezen © Foto: Marco Jansen

Zeewolde zet streep door promotie-ambities De Mezen

ZEEWOLDE - De Mezen kreeg in Zeewolde letterlijk een koude douche. Nadat een wolkbreuk zich over het sportpark uitstortte keken de Harderwijkse hockeyers eenwedstrijd lang tegen een achterstand aan en gingen uiteindelijk met 3-1 ten onder.

De teleurstelling werd nog extra vergroot door het bericht dat Maarssen met 3-3 had gelijk gespeeld tegen Flevoland en door dat behaalde punt de promotiewedstrijden mag spelen. De Mezen eindigt als derde, Zeewolde werd vierde.

Al na 3 minuten zette Pim Vercauteren Zeewolde op voorsprong door te scoren uit de eerste de beste uitbraak. De Mezen had wel veel de bal, maar Zeewolde was gevaarlijker. Zo voorkwam doelman Pepijn Albers de 2-0 van Sem van der Meer. Roderick Duinker scoorde de 2-0 wel, maar de treffer werd door de arbitrage afgekeurd.Twee minuten voor rust viel dan toch de 2-0 door een Jacques Gathier.

De Mezen bleef het ook de tweede helft proberen, maar strandde steeds op de Zeewoldense muur. Halverwege de tweede helft kreeg Vercauteren teveel tijd om de bal klaar te leggen en voor 3-0 te zorgen. Daarmee was het pleit beslecht. Lennart Schölvinck scoorde bij een van de weinige vrije kansen voor De Mezen nog wel 3-1, maar het slotoffensief leverde de Harderwijkers niets meer op.

Hockey, derde klasse E: Zeewolde - De Mezen 3-1 (2-0). 3. Pim Vercauteren 1-0, 33. Jacques Gathier 2-0, 53. Vercauteren 3-0, 60. Lennart Schölvinck 3-1.