Volledig scherm
Etiënne Bax en Kaspars Stupelis vieren feest op de hoogste trede van het ereschavot. © Tom Wildvank

Zijspanduo Bax / Stupelis wint WK-wedstrijd in Oldebroek

De derde wedstrijd in de strijd om het wereldkampioenschap zijspancross is gewonnen door Etiënne Bax en Kaspars Stupelis. Op circuit De Bargen in Oldebroek bleef het Nederlands / Letse duo de concurrenten Daniël Willemsen met bakkenist Luc Rostingt en de regerend wereldkampioen Marvin Vanluchene met Ben van den Bogaart voor.

Bax/Stupelis waren heer en meester op Tweede Paasdag. De leiders in de WK-stand wonnen met groots machtsvertoon zowel de eerste als de tweede manche op de prachtige zandbaan in de bossen bij ’t Loo. Kampenaar Julian Veldman en zijn bakkenist Glenn Janssens zorgden voor de verrassing van de dag door vanaf de tweede startrij op te rukken naar respectievelijk plek 7 in de eerste manche en zelfs plek 5 in de tweede manche.

In de stand om het wereldkampioenschap gaan Bax/Stupelis aan kop met 130 punten, gevolgd door regerend wereldkampioenen Vanluchene/Van den Bogaart (120 punten). Daniël Willemsen uit Lochem en zijn Franse bakkenist Luc Rostingt staan met 106 punten op plek 3. Veldman en Janssens rukten op naar plek 8 met zeventig punten.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)