Volledig scherm
Foto ter illustratie. Foto: Jurrien Schuiringa

Zilver voor Kamminga op EK Skeeleren

HEERDE - Een onverwachte medaille voor Manon Kamminga op de afvalkoers: de inline-skater uit Nederland pakte donderdagavond zilver.

In eerste instantie leken Giulia Lollobrigida, Francesca Lollobrigida en Sandrine Tas het eremetaal te verdelen, maar na lang juryoverleg werden beide Italiaanse rijdsters bestraft (de één diskwalificatie, de ander teruggezet op de ranglijst). Tas kreeg het goud, Kamminga won zilver.

Bij de mannen ging Bart Swings met de zege aan de haal. Een opsteker voor de Belg, die niet tevreden was over zijn optredens op de baan. De gouden plak bij de afvalkoers op de weg maakte veel goed.

'Niet plezant'
,,Het was een harde race, maar ik ben blij dat ik de overwinning heb gepakt. De afgelopen dagen waren niet plezant, ik had ook op de baan graag goud willen winnen", aldus Swings.

Eerder op de dag konden Ronald en Michel Mulder geen rol van betekenis spelen op de 100 meter sprint. Michel werd in de heats uitgeschakeld, Ronald in de halve finales. De Spanjaard Fernandez legde beslag op de gouden medaille.