Volledig scherm
Albert Zoer was in Veeningen goed voor winst in de Grote Prijs. © Wilbert Bijzitter

Zoer wint GP bij CH De Wolden, Fares negende

PAARDENSPORTVeeninger Emile Karim Fares ging voor titelprolongatie bij het internationale tweesterren concours van CH De Wolden. Hij bereikte door een foutloze omloop in een parcours met hindernissen tot 1.45 meter als één van de 12 combinaties de barrage, maar ging daarna in de fout.

De winst ging naar de Drentse publiekslieveling Albert Zoer uit Echten met zijn Florian. Zoer won in 2013 voor het eerst in Veeningen. De combinatie liet in tegenstelling tot Fares wel alle balken liggen in de barrage.

Fares was schuldbewust. Met zijn twaalfjarige ruin Captain Z won de Libanees vorig jaar voor het eerst op Europese bodem, maar nu maakte hij een springfout op de laatste hindernis. Zo greep hij behalve naast een topklassering ook naast de hoofdprijs van 10.000 euro. ,,Het was mijn fout, ik pushte hem teveel vooruit waardoor de fout ontstond.’’

Volgende week vindt op CH de Wolden het tweede internationale concours plaats. De organisatie rekent op een sterker deelnemersveld dan afgelopen week door de waarschijnlijke komst van de topruiters Willem Greve en Jur Vrieling, die dit weekeinde actief waren op het CHIO in Aken.