Volledig scherm
BZC wordt komend seizoen aangestuurd door Klaas Zwaan (derde van links). © Jaime Lebbink

Zwaan definitief hoofdcoach bij waterpoloërs BZC

De selectie van BZC krijgt komend seizoen te maken met drie trainers: Klaas Zwaan, Olaf Wesselius en Sietse Kropman. Zwaan is de nieuwe trainer-coach van het eerste team.

De interim-trainers Zwaan en Wesselius slaagden er voor de zomer op het nippertje in om BZC te behoeden voor degradatie uit de eredivisie. Kropman richt zich vooral op het tweede team.

De club uit Borculo wil zich na de zomer richten op de ontwikkeling van spelers uit het tweede team en de eigen jeugd. Doelstelling is een plaats in de play-offs.

BZC zoekt nog wel een nieuwe speler om het vertrek van Mika Smelt op te vangen. Na een lange periode bij BZC zoekt Smelt in Servië het avontuur bij VIKA Stari Grad. Smelt debuteerde bij BZC in 2013 en speelde tussendoor een jaar bij Molins de Rei in Spanje.

  1. Zwaar trainingskamp geeft Carlijn Achtereekte uit Lettele een goed gevoel richting NK allround
    PREMIUM

    Zwaar trainings­kamp geeft Carlijn Achtereek­te uit Lettele een goed gevoel richting NK allround

    Acht van de negen dagen tijdens het trainingskamp in Collalbo scheen de zon. De prachtige omstandigheden in Italië konden Carlijn Achtereekte wel bekoren, maar de zware trainingen misschien nog wel meer. ,,Zware blokken en lang trainen vind ik heerlijk, dan heb je minder tijd om na te denken.” Dit weekend hoopt ze tijdens het NK een ticket te bemachtigen voor het WK allround in Hamar.