ABN: deel Nederlanders zal verblijf in eigen land annuleren als buitenlandse vakantie erin zit

VideoVakantieparken en campings moeten dit jaar op hun hoede zijn voor ‘schaduwvakanties’, waarschuwt ABN Amro. Veel mensen hebben een vakantie in Nederland geboekt, maar veel zullen worden geannuleerd als een buitenlandse vakantie er toch in zit.

 1. Wereldwandelaar Tom heeft de eerste 500 kilometer achter de kiezen: ‘Ik geniet van iedere stap’
  PREMIUM
  tom wandelt de wereld rond

  Wereldwan­de­laar Tom heeft de eerste 500 kilometer achter de kiezen: ‘Ik geniet van iedere stap’

  Sliedrechter Tom Boerman wil de komende vijf jaar doen wat niemand anders ooit gedaan heeft: alle continenten te voet oversteken. De voorlopige route telt een slordige 40.000 kilometer en zou hem zelfs op Antarctica moeten brengen. Op 8 mei vertrok de 34-jarige Tom vanuit zijn woonplaats. Wij volgen zijn belevenissen. Vandaag in deel 1: Van Sliedrecht naar Fontenoy-le-Château (Frankrijk).
 2. Leuk, 100 kilometer lopen door Siberië, dachten Justin uit Zwolle en Pieter Jan: ‘Horrortocht, bijna fataal’
  PREMIUM

  Leuk, 100 kilometer lopen door Siberië, dachten Justin uit Zwolle en Pieter Jan: ‘Horror­tocht, bijna fataal’

  Maatjes Justin Dorneanu en Pieter Jan van Doormaal dachten goed voorbereid op een voettocht van 100 kilometer door Siberië te gaan. Niets bleek minder waar, na dagen overleven zette de ambassade een actie op touw om ze te redden. ,,We waren op het laatst alle hoop verloren. Hadden geen eten meer, het was ijskoud én er waren beren. We dachten: dit was het dan.” Justin schreef er een boek over.