Een trein passeert bij Alcázar de San Juan enkele van de windmolens die beroemd zijn geworden uit het boek van Don Quichot.
Volledig scherm
PREMIUM
Een trein passeert bij Alcázar de San Juan enkele van de windmolens die beroemd zijn geworden uit het boek van Don Quichot. © Edwin Winkels

De Torre del Oro-treinreis brengt je langs olijfbomen, molens en wereldsteden

Europa per treinBijna 1200 kilometer en 19 stations voor nog geen 65 euro. Het is de treinreis van Sevilla naar Barcelona die bekendstaat als de Torre del Oro. Reis langs verschillende landschappen, leuker dan de hogesnelheidslijn.

 1. Bootdrama op Gardameer met Nederlandse vriendengroep krijgt mogelijk nog een staartje
  zwaargewonde

  Bootdrama op Gardameer met Nederland­se vrienden­groep krijgt mogelijk nog een staartje

  De Nederlander (22) die afgelopen weekend op het Gardameer in Italië per abuis door zijn eigen vrienden werd overvaren, ligt nog met zware verwondingen in het ziekenhuis. Als zijn herstel langer dan veertig dagen gaat duren, start Italiaanse justitie een strafrechtelijk onderzoek naar letsel door schuld. In het ergste geval kunnen dan één of meerdere vrienden van het slachtoffer een gevangenisstraf van maximaal drie jaar opgelegd krijgen, laat de plaatselijke carabinieri aan deze nieuwssite weten.
 2. Dood van Carlo (27) op Mallorca mogelijk gevolg van ‘omgestoten drankje’ in feestcafé
  PREMIUM

  Dood van Carlo (27) op Mallorca mogelijk gevolg van ‘omgestoten drankje’ in feestcafé

  De gewelddadige dood van de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen op het Spaanse eiland Mallorca, was mogelijk het gevolg van een uit de hand gelopen ruzie over een omgestoten drankje in een feestcafé. Dat zegt de 20-jarige Maarten* uit de provincie Utrecht, een van de dertien getuigen die bij de politie een uitgebreide verklaring heeft afgelegd. Het Openbaar Ministerie wil vanwege het lopende onderzoek niet op de inhoud van de verklaring ingaan.