Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

Oostenrijk is 100% familievriendelijk

ReizenMet een loodzware rugzak door de Alpen sjouwen, de kinderen huilend achter je aan: das war einmal. Tegenwoordig ga je naar Oostenrijk voor een familievakantie in een ijsgrot, fossielenpark of eetbare dierentuin.

Grossarl, van almhut naar almhut

Ja, dat was vroeger. Dat je met een te zware bepakking bergop, bergaf door de Alpen zeulde. De kinderen huilend in je kielzog. Eens maar nooit weer. Tegenwoordig kan dat anders. Ga naar het Grossarltal, het dal van de almen (alpine bergweiden). Een speciale wandeltaxi brengt je met de kinderen naar een hoger gelegen vertrekpunt voor de enige serieuze klim van de tocht. Op het vertrekpunt op hoogte wandel je ontspannen en zonder al te veel hoogteverschillen van almhut naar almhut. Even weg van alles, tijd voor elkaar. Eenmaal in de hut geniet je van het eenvoudige leven dat de Senner en Sennerin hier ’s zomers met hun dieren leven. Zoek een plekje op een bank tegen het zonverwarmde hout aan en zie hoe de kinderen op de alm in een beekje spelen of een hut bouwen. Je kunt één of meerdere overnachtingen boeken.

  1. Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie
    PREMIUM
    video

    Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie

    Toen in de vroege ochtend van 26 april 1986 reactor nummer 4 van de kerncentrale van Tsjernobyl explodeerde, leek het erop dat een groot gebied rond de onheilsplek voor honderden jaren, zo niet langer, ontoegankelijk zou worden. Sinds een aantal jaren kunnen toeristen er onder begeleiding met eigen ogen zien wat de ramp teweegbracht. Nu betaalzender HBO de miniserie Chernobyl op het scherm brengt, is het toerisme zelfs sterk toegenomen. Zo'n 30 tot 40 procent hoger dan normaal.