Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Op zoek naar oorlogssporen in Bastogne

ReizenDe Slag om de Ardennen, dit jaar 75 jaar geleden gevoerd, is rondom het Belgische Bastogne nog bijna tastbaar. Trek er een weekend voor uit om de kazernes, foxholes, begraafplaatsen en musea te bezoeken.

Uit & Thuis

De reis: Bastogne ligt 300 kilometer van Utrecht. Er rijden rechtstreekse bussen tussen Amsterdam en Bastogne. Flixbus heeft retours vanaf 38 euro.

Verblijf: Hotel Melba, net buiten het centrum van Bastogne, heeft tweepersoonskamers vanaf 75 euro. Hotel Leo Station ligt dichter bij het centrum en is te boeken vanaf 90 euro. Huisjes in de Ardennen zijn onder meer te boeken via Ardennes-Etape.

  1. Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie
    PREMIUM
    video

    Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie

    Toen in de vroege ochtend van 26 april 1986 reactor nummer 4 van de kerncentrale van Tsjernobyl explodeerde, leek het erop dat een groot gebied rond de onheilsplek voor honderden jaren, zo niet langer, ontoegankelijk zou worden. Sinds een aantal jaren kunnen toeristen er onder begeleiding met eigen ogen zien wat de ramp teweegbracht. Nu betaalzender HBO de miniserie Chernobyl op het scherm brengt, is het toerisme zelfs sterk toegenomen. Zo'n 30 tot 40 procent hoger dan normaal.