Voor de horeca op Scheveningen is het niet bepaald een topjaar. Deze foto werd donderdagmiddag om 16.00 uur genomen op de boulevard. Veel terrassen zijn leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de horeca op Scheveningen is het niet bepaald een topjaar. Deze foto werd donderdagmiddag om 16.00 uur genomen op de boulevard. Veel terrassen zijn leeg. © Frank Jansen

Oudste badplaats van Nederland piekert zich suf over wegblijven bezoekers: ‘De belevenis is niet optimaal’

Op een paar hele drukke dagen na, bleef het ondanks het prachtige weer deze zomer opvallend rustig op het strand van Scheveningen. Strandtenthouders hebben het over ‘een rampzalige zomer’. De gemeente denkt dat mensen door de stijgende prijzen ‘twee keer nadenken’ over een dagje strand, maar ondernemers en politici vermoeden dat het probleem echt bij de badplaats ligt. ‘Er moet een charmeoffensief komen'. 

40 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Zandvoort en ook Scheveningen zijn oudbolloige kustplaatsen met een enorm armoedig centrum,en dat in de zomer en winter,ik ben er tot 2015 heel vaak geweest maar van mij hoeft het niet meer,dat het duur is vind ik normaal maar dan wel met een moderne uitstraling
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Paul van Vliet had het hier 20 jaar geleden al over... Een waarschuwing aan gemeenten en overheid om het zo NIET te doen..
 • henk koopman

  2 maanden geleden
  Scheveningen is de eerste die er last van krijgt, de rest volgt vanzelf. Oorzaak de achterlijke hoge prijzen die hier in Nederland worden gevraagd voor een consumptie of eten. Een normaal Nederlands gezin kan gewoon niets meer uit.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Uit het artikel en uit de reacties blijkt duidelijk wat er aan de hand is. De ondernemers hebben Scheveningen 1. verpauperd, lelijk gemaakt, en 2. te duur gemaakt. Is dat een probleem? Nee.
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Overigens is één van de problemen eentje die ook elders in ons land is, namelijk de door een commercieel bedrijf geëxploiteerde parkeergarages van parkeerbedrijf QPark. Die garages probeer ik overal te mijden. Goedkoper zijn de gemeentelijke garages, of de garages die geëxplodeerd worden door de middenstand. Zij zijn beiden gebaat bij kostendekkende, lage tarieven waardoor er een aanzuigende werking is.