1. Na twee keer ‘nee’ eindelijk: ‘Ja, ik wil!’ Lucas en Marlijn vieren bruiloft op Holterberg mét zoenen en knuffels
  PREMIUM
  VIDEO

  Na twee keer ‘nee’ eindelijk: ‘Ja, ik wil!’ Lucas en Marlijn vieren bruiloft op Holterberg mét zoenen en knuffels

  Knuffelen, kussen en samen een spetterend huwelijksfeest vieren; het mag sinds zaterdag allemaal weer. Mits de dag- en avondgasten zich vooraf hebben getest. Geen enkel probleem riepen de genodigden van het kersverse bruidspaar Lucas Janssen en Marlijn Stierhout uit Deventer die al twee keer hun bruiloft hebben uitgesteld. ,,Maar bij mij ging het bijna mis’’, zegt de bruidegom.
 1. Binnenbaden Deventer en Raalte worstelen door corona om boven te blijven: De Scheg heeft tekort aan oproepkrachten
  PREMIUM

  Binnenba­den Deventer en Raalte worstelen door corona om boven te blijven: De Scheg heeft tekort aan oproep­krach­ten

  In binnenbaden begint de situatie vanwege corona nijpend te worden. Daar is momenteel alleen zwemles voor jeugd tot en met 12 jaar mogelijk. Vrij recreatiezwemmen is er uit den boze en watersportverenigingen en baantjeszwemmers mogen nu louter in de buitenlucht aan de slag. De kosten bij de binnenbaden in Deventer en Raalte lopen gewoon door, terwijl de inkomsten grotendeels uitblijven. De zorgen nemen toe.
 2. Onderzoek Canadese begraafplaats Holten naar ‘vergeten’ bevrijders: ‘Veel zelfmoorden in maanden na bevrijding’
  PREMIUM

  Onderzoek Canadese begraaf­plaats Holten naar ‘vergeten’ bevrijders: ‘Veel zelfmoor­den in maanden na bevrijding’

  HOLTEN - Ongeveer duizend geallieerde soldaten kwamen in de maanden na de bevrijding van Nederland in mei 1945 om het leven door zelfmoord, ziekte, verdrinking en verkeersongelukken. Dat blijkt uit onderzoek van Jan Braakman en Henk Vincent van de researchcommissie van de Canadese Begraafplaats Holten, waar tweehonderd van deze ‘vergeten bevrijders’ begraven liggen.