Erik de Mönnink, eigenaar van restaurant De Swarte Ruijter, heeft zich gestort op afhaalmenu's.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik de Mönnink, eigenaar van restaurant De Swarte Ruijter, heeft zich gestort op afhaalmenu's. © Lenneke Lingmont

Afhaalmaaltijden van sterrenkok in Holten razend populair (en ja, ook kaviaar staat op het menu)

Restaurant dicht, scholen dicht en ook nog eens de kinderen thuis? Ja maar dat gaan we niet doen, is de eerste reactie van sterrenkok Erik de Mönnink. ,,Dan zit ik thuis en kan ik twee keer per dag de iPad opladen van mijn kinderen.’’ Vanaf quarantainedag één bedenkt hij een menu en staat hij gewoon achter het fornuis.

Niet in de keuken van het Holtense restaurant de Swarte Ruijter, dat één Michelinster heeft, maar beneden in het dorp waar hij nog een pand heeft; het voormalige Monkey Foods met grote keuken. Dat er naast de dagmaaltijden ook kaviaar op het afhaalmenu staat vermeld, maakt een hoop duidelijk. De koelkast moet leeg.

Deventer