Volledig scherm
Een politiehelikopter werd ook ingezet bij de achtervolging. © anp

Autodieven slaan toe in Holten, wilde achtervolging eindigt in Den Bosch

Een diefstal van een auto in Holten heeft afgelopen nacht geleid tot een achtervolging tot aan Den Bosch. De auto werd teruggevonden, maar twee verdachten ontkwamen.

Op een erf aan de Vianenweg in Holten werd vannacht omstreeks 03.15 uur een zwarte BMW gestolen. De auto werd als gestolen in het politiesysteem gezet en een onderzoek naar de diefstal werd opgestart.

Een uurtje na de diefstal werd de auto gesignaleerd op de A59 bij Oss. Agenten in Brabant onderschepten de auto en wilden het duo controleren op de Graafsebaan in Oss. Toen de bestuurder van de auto dat doorhad, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Hierop ontstond een wilde achtervolging waarbij snelheden van boven de 200 kilometer per uur werden behaald. Vanwege de veiligheid besloten de agenten de achtervolging te staken.

Te voet vandoor

Enige tijd later kon een andere politieauto de achtervolging hervatten. Dat was op de A59 ter hoogte van Den Bosch. Bij Den Bosch-Noord namen de verdachten een afslag. Kort daarna haakte nog een politiewagen aan.

Ook de politiehelikopter, die in de omgeving was, werd ingezet. Tijdens de achtervolging raakte een politiewagen beschadigd nadat hij in een bocht tegen een stootband aan kwam.

Uiteindelijk stopten de verdachten in een woonwijk in Den Bosch en gingen er te voet vandoor. De agenten hebben hen niet meer kunnen achterhalen.

In de achtergebleven auto werden onder andere  kledingstukken van de twee verdachten gevonden. De gestolen BMW en de kledingstukken zijn in beslag genomen voor onderzoek door de forensische opsporing.

Deventer