Volledig scherm
Biotoopdag Holten: Vrijwilligers planten jonge boompjes rondom Holten © Regien Klein Hegeman

Biotoopdag maakt Holten mooier

Dat ze in Espelo bekend staan om het bouwen van grote paasvuren weet iedereen. Maar dat er rond diezelfde tijd jonge boompjes terug worden geplant komt minder vaak in het nieuws. 

Zaterdag vond de jaarlijkse biotoopdag rondom Holten plaats. Vrijwilligers van Greun Hoolt’n en Stichting Wildbeheereenheid Holten hebben driehonderd elzen, eiken, rode Kornoeije en meidoornstruiken geplant. 

Langs de akkerranden is zaaigoed gestrooid voor vlinders, bijen, hommels en weidevogels. “Zodat we het natuurbehoud optimaal houden voor wild en weidevogels”, vertelt biotoopexpert Wim Toorneman uit Espelo. “Ook jagers zijn hierbij betrokken. Zij houden zich naast de jacht tevens bezig met kievitseieren markeren, reeën tellen en reekalfjes veilig stellen tijdens het maaiseizoen.”

  1. Nul procent van de mensen met beenmergfibrose is er nog na 25 jaar, behalve Johan uit Holten
    PREMIUM

    Nul procent van de mensen met beenmergfi­bro­se is er nog na 25 jaar, behalve Johan uit Holten

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Johan Jansen (76) uit Holten vergelijkt zijn leven met een voetbalwedstrijd. De verlenging heeft hij al lang uitgespeeld, nu zit hij in de strafschoppenfase. Jansen wil graag zijn verhaal vertellen, omdat hij een boodschap heeft. ‘Als ik straks dood ben, moeten de mensen echt niet met lange gezichten naar mijn begrafenis komen.’

Deventer