Boeren zetten deuren koeienstal open

videoHet gras staat hoog door het mooie weer van de afgelopen week. Dat is voor veel boeren het teken om de staldeuren te openen en hun koeien de wei in te sturen. In Dijkerhoek bij Holten zagen zondag zo'n 150 mensen hoe koeien eerst wantrouwend, maar later onder luid geloei de wei in dansten.

Jong en oud waren zondag naar de boerderij van Arno en Anette Meijerman in Dijkerhoek gekomen om getuige te zijn van het openen van de staldeuren. Met een ijsje in de hand zag het publiek hoe de honderd rood- en zwartbonte koeien de stal aan de Boerendanssteeg voorzichtig en enigszins achterdochtig verlieten, om na enkele meters vaart te maken en zo al dartelend en dansend het lange gras onder hun hoeven te voelen.

  1. Deze koe uit Okkenbroek is de mooiste én beste van Nederland

    Deze koe uit Okkenbroek is de mooiste én beste van Nederland

    Ze heeft een lichaam dat mooi in verhouding is. In balans, noemt Jan Steegink uit Okkenbroek het. Iedere week wordt ze goed gewassen en ze ziet er bovendien mooi uit, in die roodwitte vacht. Wie Steegink Truus 4 hoort omschrijven, heeft niet direct door dat het hier om een koe gaat. Het is ook niet zomaar een koe. De roodbonte Truus 4, één van de 95 melkkoeien van Steegink's boerenbedrijf Heerenbrink Holsteins, mag zich sinds dit weekend de beste en mooiste van Nederland noemen.

Deventer