Boeren zetten deuren koeienstal open

videoHet gras staat hoog door het mooie weer van de afgelopen week. Dat is voor veel boeren het teken om de staldeuren te openen en hun koeien de wei in te sturen. In Dijkerhoek bij Holten zagen zondag zo'n 150 mensen hoe koeien eerst wantrouwend, maar later onder luid geloei de wei in dansten.

Jong en oud waren zondag naar de boerderij van Arno en Anette Meijerman in Dijkerhoek gekomen om getuige te zijn van het openen van de staldeuren. Met een ijsje in de hand zag het publiek hoe de honderd rood- en zwartbonte koeien de stal aan de Boerendanssteeg voorzichtig en enigszins achterdochtig verlieten, om na enkele meters vaart te maken en zo al dartelend en dansend het lange gras onder hun hoeven te voelen.

  1. De Fundatie ‘leent’ Nagelhoutzaal in Holten voor tentoonstelling

    De Fundatie ‘leent’ Nagelhout­zaal in Holten voor tentoon­stel­ling

    Museum de Fundatie heeft in Holten een nieuwe expositie ingericht. In de Nagelhoutzaal hangt werk van jonkvrouw Agnes van den Brandeler. Hiermee is Holten één van de locaties in Overijssel die onder de noemer Fundatiefusions gekozen is om inwoners van de provincie meer bekend met kunst te maken. Het is overigens niet de eerste keer dat de Fundatie de Nagelhoutzaal in het Kulturhus ‘leent’. Stichting Collectie Nagelhout Holten mocht al eerder een tentoonstelling met Fundatiekunst hosten. Dat was in 2015. Het bestuur koos toen zelf de kunstenaar Paul Citroen.

Deventer