Botsing tussen drie trucks bij Holten veroorzaakt files tussen Deventer en Hengelo

videoTussen Deventer en Hengelo ontstonden maandagochtend op beide rijbanen van de A1 flinke files na een ongeval waarbij drie vrachtwagens waren betrokken. De vrachtwagens botsten op de rechterrijstrook op elkaar.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van Holten, op de A1 van Deventer richting Hengelo. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Één van de vrachtwagenchauffeurs werd onderzocht in een ambulance en vervolgens met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Weggeslepen

Twee van de drie vrachtwagens raakten dermate beschadigd dat ze niet verder konden. De achterste vrachtwagen, die geladen was met vangrails, moest worden weggesleept, evenals de middelste vrachtwagen die levensmiddelen vervoerde. De voorste vrachtwagen vervoerde wasmachines.

Rond half negen bedroeg de vertraging op de A1 van Deventer richting Hengelo een half uur, aan de andere kant ontstond vertraging van tien minuten door kijkers. Rond tienen waren de files opgelost.

Volledig scherm
De achterste van de drie vrachtwagens was geladen met vangrails en beschadigde dermate dat hij moest worden afgesleept. © Jan Willem Klein Horstman / News United
  1. ‘Geef elke steen een verhaal’: Holten heeft op Canadese begraafplaats nog ruim 500 te gaan

    ‘Geef elke steen een verhaal’: Holten heeft op Canadese begraaf­plaats nog ruim 500 te gaan

    ‘Geef elke steen een verhaal’. Dat was acht jaar geleden bij de opening van het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats in Holten het streven. De vrijwilligers van de researchgroep, door de jaren heen geholpen door enkele duizenden scholieren uit Gelderland en Overijssel, zijn inmiddels een goed eind op weg. Van ruim 800 soldaten is nu een verhaal bekend. Het is maar de vraag of de overige levensverhalen ooit allemaal verteld kunnen worden. De tijd begint te dringen.

Deventer