Volledig scherm
Secretaris Jan de Ham van de jeu de boulesvereniging Butenboel gooit de bal. Voorzitter Bert Lemmers kijkt toe. © Jan Houwers

Butenboel Holten verguld met nieuwe banen

Tirer of pointer? Wat het ook wordt, het gebeurt bij jeu de boulesvereniging Butenboel in Holten op een gloednieuwe baan, die eind deze maand in het vierde lustrumjaar officieel wordt geopend.

Tirer (schieten) en pointer (plaatsen) zijn twee veelgebruikte termen in jeu de boules, maar voorzitter Bert Lemmers en secretaris Jan de Ham, die samen met penningmeester Johan Brilman, het bestuur van de club vormen, spreken liever van petanque. Bij Butenboel spelen de leden namelijk volgens de dit jaar bij de vereniging ingevoerde regels, die daarbij gelden en ook worden toegepast in de wedstrijden tegen verenigingen in de regio, zoals Rijssen, Enter en Colmschate.

Stagiaire

De accommodatie aan de Larenseweg, achter het clubgebouw van touwtrekvereniging OKIA, is helemaal up-to-date voor de vierde lustrumviering in oktober. „Een stagiaire bij de gemeente heeft vorig jaar een ontwerp gemaakt voor een nieuwe baan, want de oude kon absoluut niet meer. Gras en mos tierden welig op de baan en de wortels van de bomen kwamen op de baan ook aan de oppervlakte”, zegt Bert Lemmers.

„De gemeente heeft dat allemaal keurig verwijderd, nieuwe wedstrijdbanen aangelegd, banken geplaatst en een omheining aangebracht. Alleen de overkapping tegen het materiaalgebouw van OKIA aan, hebben Johan Brilman en ik gemaakt.”

Voorjaarstoernooi

Wie belangstelling heeft, kan altijd een kijkje komen nemen op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Ook op het onderlinge voorjaarstoernooi op vrijdag 20 april is publiek van harte welkom.

Deventer