Volledig scherm
PREMIUM
Miranda en Peter Nij Bijvank van bed & breakfast de Uutkiekkamer. © FOTO HISSINK

Deze B&B in Holten móet dicht, maar is al het hele jaar volgeboekt

Bed & breakfast Holten moet de beroemde Uutkiekkamer met buitenjacuzzi op last van de gemeente sluiten. Een ramp voor eigenaren Miranda en Peter Nij Bijvank. De kamer is tot eind 2019 compleet volgeboekt.

Heel Nederland keek begin december vorig jaar mee naar de Bed & Breakfast uitzending van Omroep Max. Waar het levenswerk van Miranda en Peter Nij Bijvank ver boven de rest van de andere bed & breakfast eigenaren uitsteekt. Het is het gesprek van de dag. De Nederlandse media zijn er vol van. Dat het programma zo’n gigantische impact zou hebben had het stel niet verwacht. Laat staan dat de gemeente Rijssen-Holten nog geen week later, besluit de kamer per 15 februari te sluiten. Onder meer de omgevingsvergunning voor het gebruik van het losstaande bijgebouw als bed & breakfast blijkt nog niet rond.

  1. De Fundatie ‘leent’ Nagelhoutzaal in Holten voor tentoonstelling

    De Fundatie ‘leent’ Nagelhout­zaal in Holten voor tentoon­stel­ling

    Museum de Fundatie heeft in Holten een nieuwe expositie ingericht. In de Nagelhoutzaal hangt werk van jonkvrouw Agnes van den Brandeler. Hiermee is Holten één van de locaties in Overijssel die onder de noemer Fundatiefusions gekozen is om inwoners van de provincie meer bekend met kunst te maken. Het is overigens niet de eerste keer dat de Fundatie de Nagelhoutzaal in het Kulturhus ‘leent’. Stichting Collectie Nagelhout Holten mocht al eerder een tentoonstelling met Fundatiekunst hosten. Dat was in 2015. Het bestuur koos toen zelf de kunstenaar Paul Citroen.

Deventer