Volledig scherm
PREMIUM
Marcel van Rooijen van Dierenhotel A1 tussen de honden. © Rob Voss

Deze zomer geen ‘kamer’ meer vrij in Dierenhotel A1 in Holten: viervoeters baden in luxe

Wie aan het begin van de zomervakantie een kamer wil boeken voor zijn hond of kat bij het 5-sterren Dierenhotel A1 in Holten is te laat. Het ‘hotel’ zit de komende maand vol en de eerste boekingen voor oud en nieuw komen zelfs al binnen.

Waarom zou je je hond of kat afschepen met een doorsnee logeeradres als je zelf luxueus op vakantie gaat? Verschillende baasjes kozen daarom voor het Dierenhotel A1 in Holten, waar de viervoeters soms wel vier weken lang óók van een vakantie genieten waar niets aan ontbreekt. Geen luxe massageruimtes, marmeren ontvangsthal of dure zeepjes, maar ieder beestje heeft wel een eigen ‘kamer’ met vloerverwarming, een luikje naar een buitenverblijft, luxe voedsel en er is een zwemvijver. 

  1. ‘Geef elke steen een verhaal’: Holten heeft op Canadese begraafplaats nog ruim 500 te gaan
    PREMIUM

    ‘Geef elke steen een verhaal’: Holten heeft op Canadese begraaf­plaats nog ruim 500 te gaan

    ‘Geef elke steen een verhaal’. Dat was acht jaar geleden bij de opening van het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats in Holten het streven. De vrijwilligers van de researchgroep, door de jaren heen geholpen door enkele duizenden scholieren uit Gelderland en Overijssel, zijn inmiddels een goed eind op weg. Van ruim 800 soldaten is nu een verhaal bekend. Het is maar de vraag of de overige levensverhalen ooit allemaal verteld kunnen worden. De tijd begint te dringen.

Deventer