Drie kinderen in ziekenhuis na snelwegdrama bij Holten

video & updateOp de A1 bij Holten zijn vannacht vijf Duitsers gewond geraakt bij een ernstig ongeval. Een auto is rond 23.30 uur tegen een vrachtwagen gereden. Een man en een kind zijn gewond naar het ziekenhuis in Enschede gebracht, een andere man en zijn twee kinderen naar Deventer.

De vijf gewonden zaten samen in de auto. De 49-jarige bijrijder is er het ernstigst aan toe, hij ligt op de intensive care. Ook de andere inzittenden, drie kinderen van 13 en 14 jaar en de 43-jarige bestuurder zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De 61-jarige vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Volgens getuigen was de ravage op de snelweg enorm. Vijf andere auto's zijn beschadigd geraakt door rondvliegende auto-onderdelen.

Volledig scherm
© News United/Jan-Willem Kleinhorstman
Volledig scherm
© News United/Jan-Willem Kleinhorstman
  1. Corteo moet spelers GA Eagles hart onder de riem steken voor  thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch
    Video

    Corteo moet spelers GA Eagles hart onder de riem steken voor thuiswed­strijd tegen FC Den Bosch

    Voorafgaand aan de play-off-wedstrijd GA Eagles- FC Den Bosch trok deze zondagochtend een corteo door de stad. Corteo? Ja, dit begrip is overgewaaid uit Italië: een stoet supporters maakt al zingend een mars naar het stadion, waarbij in de voorste geledingen meestal een grote spandoek mee wordt gevoerd. Bedoeling vandaaag: het elftal van GA Eagles nog een extra boost te geven voor de belangrijke wedstrijd vanmiddag tegen de Brabanders.

Deventer