Hobbybrouwer Jelle Veneman heeft zijn eerste speciaalbiertje gebrouwen gebaseerd op de Holtense sage Old Minneke. Een heks die boerenzonen naar haar verblijf lokte.
Volledig scherm
PREMIUM
Hobbybrouwer Jelle Veneman heeft zijn eerste speciaalbiertje gebrouwen gebaseerd op de Holtense sage Old Minneke. Een heks die boerenzonen naar haar verblijf lokte. © FOTO HISSINK

Durf ie oene lipp’m an een Old Minneke te zett’n?

Hoe brouw je een biertje dat smaakt naar de sage over heks Old Minneke? Het Witte Wief uut Espelo dat alle boerenzoons naar haar verblijf lokte? Jelle Veneman van Bierbrouwerij Tanklokaal in Holten maakte een kruidig brouwsel dat volgens hem de smaakpapillen verleidelijk streelt. Net als Old Minneke dat deed. Na een jaar pionieren kwam de hobbybrouwer tot een aanlokkelijk biertje. Maar Veneman heeft nog meer historisch gerstenat in het vat, louter gebaseerd op lokale verhalen.

  1. Mark Tuitert openhartig over depressiviteit van zijn moeder

    Mark Tuitert openhartig over depressivi­teit van zijn moeder

    Schaatser Mark Tuitert deelt via zijn Facebookpagina zijn herinneringen aan zijn moeder, die aan depressiviteit leed. ,,Een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten maken is mijn moeder te vertellen dat ze beter thuis kon blijven voor Vancouver. Ze was toen al depressief, voelde zich niet altijd goed. De reis zou voor haar te heftig zijn, ook voor iedereen die mee was om mij te steunen en voor mijzelf”, zegt Tuitert over de periode rond zijn gouden medaillewinst in 2010.

Deventer